A A A

Logopedie voor volwassenen


In Logopediepraktijk Spreekwijzer kunt u terecht voor behandelingen gericht op slikstoornissen (dysfagie) en logopedische problemen ten gevolge van multiple sclerose (MS).

Heeft u twijfels, zorgen of vragen die niet worden vermeld, neemt u dan contact op met de praktijk.

Vergoeding

Voor het volgen van logopedie heeft u een verwijzing nodig van een arts of medisch specialist. Logopediepraktijk Spreekwijzer heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst en behandelingen worden rechtstreeks bij de zorgverzekeraar in rekening gebracht.

De kosten voor logopedie vallen voor volwassenen eerst onder het eigen risico. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar. Hebt u naast het eigen risico gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan worden de kosten door de zorgverzekeraar eerst verrekend met het verplichte eigen risico en daarna met het vrijwillig eigen risico. Als u uw eigen risico voldaan hebt, wordt de logopedische zorg vanuit de basisverzekering vergoed. Neemt u bij vragen over de vergoeding voor het starten van de logopedische behandeling contact op met uw zorgverzekeraar. 

Tarieven

Prestatie     Tarief
Individuele zitting reguliere logopedie  25 minuten € 35,-
Overleg met derden (niet zijnde de verwijzer) rekening naar aanvrager per 30 minuten € 40,- 
Verslaglegging aan derden (niet zijnde de verwijzer) rekening naar aanvrager per 30 minuten € 40,-
Verzuimtarief, niet nagekomen afspraak   € 30,-


Annuleren van uw afspraak
De behandelingen vinden plaats op afspraak. Als u niet op een afspraak kunt komen, belt u tenminste 24 uur van tevoren de afspraak af. U kunt uw afspraak dus tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren. Indien u de afspraak niet nagekomen bent, betaalt u het verzuimtarief (€ 30,-). U kunt het verzuimtarief niet bij uw zorgverzekeraar declareren. Deze kosten komen voor uw eigen rekening. In geval van onverwachte problemen, kunt u ’s ochtends tot 8:15 uur de voicemail inspreken.